Mainosta yhtyettäsi

Monelle muusikolle ajatus mainonnasta ja oman yhtyeen promoamisesta tuntuu vieraalta. Onhan musiikissa kyse kulttuurista ja taiteesta, eikä sen yhdistäminen kaupallisiin päämääriin tunnu välttämättä luonnolliselta. Erityisesti vielä tuntemattomammille tai uusille yhtyeille on kuitenkin tärkeää saada näkyvyyttä jo siitäkin syystä, että mahdollisimman monet löytäisivät yhtyeen ja tutustuisivat sen musiikkiin.Lisäksi on toki hyvä, että yhtyeesi pääsee esiintymään ja sen musiikkia myydään. Yksi hyvä tapa saada omalle yhtyeelle näkyvyyttä ovat t-paidat ja muut painetut tuotteet yhtyeen logolla. Myös fanit ottavat tällaiset tuotteet tavallisesti ilolla vastaan. On mukavaa, että voi omistaa levyjen lisäksi myös muita oman suosikkiyhtyeen nimikkotavaroita sekä päästä osoittamaan tuotteiden kautta muillekin omaa faniuttaan.

Yhtyeen logolla varustettuja vaatteita ja vaikkapa kahvimukeja

T-paitojen lisäksi yhtyeen logon voi painattaa esimerkiksi huppareihin, pipoihin, kaulahuiveihin, takkeihin tai lippalakkeihin. Vaatteiden lisäksi muita mahdollisia fanituotteita ovat vaikkapa kynät ja mukit. Kun lähetät yhtyeen logon painatusyritykselle, saat nähtäväksesi sekä koevedoksen että hintatarjouksen ennen kuin sinun tarvitsee vahvistaa tilauksesi. Koevedos kannattaa tarkistaa hyvin, jotta kaikki on varmasti kohdillaan, ja tuote tulee näyttämään juuri siltä kuin haluat. Harkitse myös tilausmäärä tarkoin. Tuotteita voi tilata lisää myöhemminkin, eikä ole tarkoituksenmukaista, että tuotteita jää lojumaan laatikoittain kodin nurkkaan tai varastoon. Lisätietoja erilaisista painotuotteista ja niiden hinnoista löytyy esimerkiksi Axonprofil.fi -sivustolta. Helppo tapa myydä tuotteita on yhtyeen esiintymisten yhteydessä: festivaaleilla tai ravintola- ja klubikeikoilla.

Hyödynnä nettiä ja sosiaalista mediaa

Kun yhtyeen logolla painettuja tuotteita tilaa, ne saa tavallisesti muutaman viikon kuluttua tilaamisesta, sillä painamisessa ja esimerkiksi logon käsittelemisessä painovalmiiseen kuntoon menee aikansa. Tämä kannattaa huomioida, jos sinulla on mielessä esimerkiksi tietty esiintyminen, jossa haluat fanituotteita myydä. Tuotteita kannattaa toki markkinoida myös yhtyeen omilla kotisivuilla. Verkkokaupan lisääminen nettisivuille ei ole teknisesti kovinkaan vaikeaa. Jos tilausmäärät eivät tule olemaan isoja, tilaukset voi toki pyytää tekemään vaikkapa sähköpostitse. Lisäksi kannattaa kysellä paikkakunnan tai lähipaikkakuntien levykaupoilta ja muilta musiikkiliikkeiltä, jos he ottaisivat fanituotteitanne myyntiin sekä tietysti hyödyntää myös muita verkostoja. Nykypäivänä ei kannata toki unohtaa myöskään sosiaalista mediaa, jonka avulla pystyy helposti saamaan näkyvyyttä.