Kansainvälisiä talviurheilutapahtumia Lapissa

Lapin Lumirastit-kilpa vetää mukaansa hiihtosuunnistajia monesta maasta. Vuosittaiset kilpailut innostavat osanottajoja muun muassa Ruotsista, Virosta ja Venäjältä, ja osanottajia on usein monista muistakin maista. Kilpailuja on eripituisia sekä miehille että naisille, ja taso on todella hyvää sekä hiihdon että suunnistuksen puolesta. Lappiin ei kannata lähteä eksymään. Seuraavat kisat ovat Rovaniemellä 27.- 29.3.2015, missä Ounasvaaran Hiihtoseura vastaa varsin korkeatasoisista järjestelyistä.

Levin maailmancup 14.–16.11.2014, on suurtapahtuma talviurheilun kilpailukalentereissa. Siellä seurataan miesten sekä naisten pujottelua parhaimmillaan kun lajin huippu kilpailee voitoista. Kysymyksessä on osakilpailu, josta saadut pisteet ja voitot tallennetaan osanottajien ”tileille”. Mukana on suomalaisia pujottelijoita, joiden toivotaan pärjäävän mukavasti Keski-Euroopan mestareille. Levillä on valmistauduttu näihin kisoihin jo kuukausi kaupalla, joten järjestelyt varmasti pelaa.

Kun talviurheilusta puhutaan, niin mieleen ei helposti tule uintikilpailut. Mutta niin vain on, että rohkeita löytyy – ja vielä erittäin monta – koettamaan kilpauintia hyisessä talvisessa avovedessä. Maaliskuussa Rovaniemellä järjestettävissä talviuinnin MM-kisoihin osallistuu uimareita noin 30 maasta. Yleisölle on vapaapääsy kisoihin. Talviuintia harrastetaan käsittämättömästä syystä erittäin paljon, ja onkin aikamoinen näky, kun pipopäiset uimarit koheltavat hankien reunustamassa vedessä. Liekkö jonkinlainen Lapin hulluus iskenyt!

Jos talviuinti tuntuu hurjapäiden touhulta, niin melkoista rohkeutta tarvitaan myös mäkihyppyyn. Kuusamossa testataan mäkihyppääjien taitoa marraskuussa, kun FIS Ski Jumping maailmankisat pistetään vireelle. Tilaisuudesta löytyy paljon tietoa sillä maailman mäkimiehet ovat asialla. Kolmipäiväisissä kisoissa testataan myös maastohiihto ja yhdistetty. Mukana on noin 400 menestyksellistä urheilijaa lähes 30 eri maasta, joten hiihdon ja mäenlaskun kermasta on kysymys ja kilpailu on todella kovaa. Mahtaako suomalaisilla olla asiaa palkintosijoille? Tuleeko yllätyksiä vai onko ennusteisiin uskomista? Kilpailuun saa lisää innostusta sekä mielenkiintoa, kun veikkaat voittajia vaikkapa kaveri porukassa. Hyviä vedonlyöntiin liittyviä mahdollisuuksia voi tarkasta helposti Betsafen sivuilla jossa kertoimet sekä tulokset ovat tarkasti ajan tasalla.

Rukakeskuksessa tapahtuu myös joulukuussa, kun kumparelaskun maailmancup kausi avataan 12. joulukuuta. Kolmipäiväiset kisat pidetään Rukan Battery Run kumpareikossa – melkein keskellä kaamos aikaa. Tapauksessa on varmasti tunnelmaa. Olettakaamme että kumpareet ovat valaistut.